Home CNSCM

 

 

Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" Suceava

Un veac şi jumătate de performaţă in educaţie

 

        Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" din Suceava este o instituţie de performanţă şi prestigiu care, în această toamnă a sărbătorit 150 de ani de activitate de învăţământ preuniversitar.

 

        Pentru a marca cei 150 de ani de învăţământ, profesorii împreună cu elevii au pregatit încă de la începutul anului un program aniversar care s-a desfăsurat pe parcursul unei săptămâni (11-16 octombrie) dedicată acestui eveniment mult asteptat.

 

        Oficialiţăti, invitaţi din diasporă, absolvenţi, pvrinţi şi elevi au participat la manifestări precum concursuri IT, competiţii sportive, expozţii de carte, pictură şi fotografie, sesiuni de comunicare şi un simpozion internaţional.

 

        Am fost onoraţi să avem invitaţi de seamă din partea Casei Regale, Presedenţiei şi Guvernului.

 

        Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" doreşte să ramană cea mai prestigioasă instituţie de invăţămant liceal din judeţ.Echipa de profesori şi elevii Colegiului rămân devotaţi sintagmei care ne defineşte profilul instutiţional: "Mereu cei mai buni".

 

        De aceea va rugam sa vizitaţi secţiunea 150 de ani dedicată JUBILEULUI Aniversar

 

        La finalul săptămânii aniversare, Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" a respectat tradiţia inpusă de-a lungul timpului, ca la un numar rotund de ani momentul sa fie marcat printr-o placă memorială. Festivitaţile au continuat în sala mare a Casei de Cultură, prin reunirea "Familiei Ştefaniste" formata din profesori, absolvenţi, elevi şi părinţi.

 

        Manifestarea a inceput cu discursul domnului director Dan Popescu şi a atins punctul culminant in momentul in care absolvenţi ai colegiului, premianţi ai olimpiadelor internaţionale, au intrat din diferite colţuri ale lumii pentru a fi alături de noi în acest moment memorabil.

 

        Alături de domnul director au luat cuvantul personalitaţi locale, fosti sau actuali profesori precum şi absolvenţi prezenţi în sală.

 

        În final, am acordat, dar şi primit diplome şi distincţii, urmand concerul aniversar şi receptia, desfasurate într-o locatie selectă.

 

Colegiul National Stefan cel Mare "JUBILEU 15 de ani"

 


Site realizat de Cretu Eusebiu