Home CNSCM

 

 

Simpozionul internaţional "Comunicare fără frontiere"

 

PROGRAM Simpozion Internaţional 2010 [pdf]

 

 

EDIŢIA  I
Octombrie  2010
Cu ocazia manifestărilor prilejuite de aniversarea a 150 de ani de existenţă a Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Primăria Municipiului Suceava şi Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava anunţă desfăşurarea Simpozionului Didactic Internaţional 

COMUNICARE FĂRĂ FRONTIERE

 

 

ARGUMENT
În contextul lumii contemporane, comunicarea a devenit ţintă, mijloc şi soluţie fundamentală a construirii unei lumi mai bune mai drepte, mai frumoase pentru toate fiinţele umane de pe această planetă. Înlăturarea barierelor impuse de prejudecăţile de rasă, religie, etnie, apartenenţă regională sau culturală se dovedeşte a fi unica soluţie pentru înlăturarea calamităţilor sociale pe care le-a înregistrat şi le mai înregistrează încă istoria.
Dorim ca efortul comun al actorilor de azi ai şcolii contemporane – elevi şi profesori- să sporească încă o dată actul de firească evoluţie a culturii umane.

OBIECTIVE:

  1. Formarea unei culturi civice adecvate epocii contemporane;
  2. Formarea conştiinţei de cetăţean universal;
  3. Educarea în spiritul valorilor universale;
  4. Educarea sentimentului de  bucurie a unicităţii în diversitate.

 

În cadrul simpozionului am inclus două secţiuni: una destinată profesorilor şi una având ca scop valorificarea potenţialului creativ al elevilor.

 


Site realizat de Cretu Eusebiu