Elevi

 

            Ştim cu toţii cât de importantă e viaţa unui elev de liceu, ştim că, probabil e cea mai importantă parte din viaţa fiecărui om. Ca elev te maturizezi, ca elev îţi pui bazele cunoştinţelor, ca elev porneşti cu adevărat în viaţă.

            Începînd de pe 17 septembrie 1860 și pînă azi, scopul nostru a fost și este să oferim învățămînt de calitate europeană, care să fie stimulat și prin condițiile optime pe care le oferim elevilor. Elevii noştrii primesc educaţie în vederea formării unui bagaj de cunoştinţe, desprinderi necesare continuării studiilor într-o formă superioară de învăţământ. Pentru aceasta, prin educaţie fiecare elev va fi sprijinit să-şi cunoască şi să-şi dezvolte potenţialul în funcţie de interesele, aptitudinile şi motivaţiile proprii.Totodată şcoala noastră îşi propune dezvoltarea capacităţii de adaptare şi orientare a elevilor astfel încât fiecare absolvent să devină “omul potrivit la locul potrivit”, persoană  activă, responsabilă şi receptivă la nevoile societăţii.

         Elevii nostrii s-au remarcat prin participarea activă și încununată de succes la olimpiadele naționale și internaționale, prin proiecte ecologice aplicate pe plan județean și prin standardul moral pe care îl promovăm. Pentru a vă convinge de meritul liceului, vă rugăm să accesaţi paginile dedicate activităţilor intreprinse de elevii liceului din proprie iniţiativă şi rezultatele acestora la concursurile interne şi internaţionale.

       Colegiul Național "Ștefan cel Mare" este excelență la propriu. Este stema care a ridicat Suceava spre a fi cunoscută ca centru educativ în toată România și pe cele 3 continente în care olimpicii noștri au acumulat medalii, mențiuni și participări la olimpiadele internaționale și al căror număr nu este egalat de niciun alt liceu din Suceava. Iar prin oameni ca Norman Manea, care a fost nominalizat la premiul Nobel, colegiul nostru se poate compara ca valoare și cu unele centre universitare.

       Coborînd puțin în timp, putem vedea că acest colegiu a fost un promotor activ al valorilor naționale și culturale și că noi am făcut o tradiție din a fi una din principalele referințe prin competența profesorilor și rezultatele elevilor. Și nu sunt vorbe în vînt, sunt adevăruri pe care le observi dacă alegi să faci o vizită în colegiu. Uniforma și poate atmosfera puțin oficială pot crea o impresie relativ greșită, dar se observă că toate acestea se îmbină perfect cu muzica de la radio, cu spiritul elevilor și cu zîmbetele profesorilor ce te întîmpină. Și dacă alegi să rămâi, locul acesta devine o a doua casă, o sursă de cultură și lecții de viață. Căci în spatele tuturor premiilor se află devotamentul profesorilor și conducerii școlii pentru a oferi ceea ce este mai bun pentru elevi. Iar acest lucru s-a transformat în tradiție. Și ne mândrim cu ea, ne mândrim cu acest colegiu, cu această mare familie a ștefaniștilor.